Veelgehoorde voetklacht: Doorgezakte voet (spreidvoet)

Tijdens de vele huisbezoeken die onze consulenten in de afgelopen 17 jaar in Nederland en België maakten, hoorden ze deze voetklacht met stip op nummer 1: brandende voeten. De oorzaak van brandende voeten ligt doorgaans in het doorzakken van de voet. Het doorzakken van de voet – ook wel spreidvoet genoemd – is een vervelende klacht, die in de meeste gevallen gelukkig eenvoudig is op te lossen.

Wat is een doorgezakte voet (spreidvoet) ?

Een doorgezakte voet kan komen door een aangeboren afwijking, maar doorgaans ontstaat het vooral wanneer mensen ouder worden.

Naarmate u ouder wordt zakt uw voetboog namelijk door. De voetboog wordt gevormd door 5 middenvoetsbeentjes. Door het ouder worden kan op deze middenvoetsbeentjes meer druk komen te staan, waardoor uw voeten iets langer en breder worden. U kunt zich voorstellen dat wanneer u uw schoenmaat hier niet op aanpast, dit gaat knellen.

Een doorgezakte voorvoet kan daarnaast leiden tot knie- en rugklachten. Ook zorgt het voor nare pijnklachten op of onder uw voorvoet. Dit is het branderige gevoel waar veel van onze klanten last van hebben.

Een ander vervelend effect van doorgezakte voeten is het vormen van eelt, likdoorns of het ervaren van tintelende voeten. Dit laatste staat ook bekend als mortonse neuralgie (mortons neuroom).

Neem voetklachten serieus

Wanneer u klachten die worden veroorzaakt door een doorgezakte voet niet serieus neemt, kunnen ze andere voetproblemen veroorzaken, zoals hallux valgus, hamertenen of klauwtenen.
Dit zijn hardnekkige klachten waarbij een specialist moet worden betrokken om het te verhelpen. Dat wilt u liever voorkomen!

Vermoed u dat u last heeft van een doorgezakte voorvoet? Het aan laten meten van steunzolen is in de praktijk doorgaans al voldoende om de klachten op te lossen.

Hoe helpen Fusselastic steunzolen bij een doorgezakte voet?

Fusselastic zijn een goede keuze wanneer u last heeft van een doorgezakte voet. Fusselastic steunzolen hebben namelijk een zachte pelot (een voetkussen) die direct achter de bal van de voet ligt.

Dit zorgt ervoor dat:
de druk bij uw voorvoet wordt weggenomen,
– uw middenvoetsbeentjes worden ondersteund,
– uw middenvoetsbeentjes worden ontlast.
uw voorvoet wordt gemasseerd tijdens het lopen door de pelot.

Wanneer u de Fusselastic steunzolen trouw draagt zult u snel resultaat merken.

Tips bij een doorgezakte voorvoet:

  • Draag de juiste maat schoenen– Draag de juiste maat sokken
  • Draag schoenen met voldoende steun
  • Draag schoenen met stevige zolen
  • Laat steunzolen aanmeten

Bij dit laatste punt helpen wij u natuurlijk graag. Een team van enthousiaste steunzoolconsulenten staat voor u paraat om u geheel vrijblijvend thuis te bezoeken.

Onze consulent legt u graag uit hoe ons unieke 3-puntsveersysteem uw brandende voeten kan verlichten.
U kunt direct ervaren hoe u onze Fusselastic zolen in meerdere schoenen kunt gebruiken. Wanneer u enthousiast bent doen we ter plekke een voetmeting om uw steunzolen helemaal op maat te kunnen leveren.

U hoeft de deur niet uit. Meer dan 200.000 mensen gingen u voor.

Maak vandaag nog een afspraak of vraag onze brochure aan als u meer wilt lezen over onze steunzolen.