Wanneer uw beroep een bron van pijn wordt

Het gebeurde Richard, al meer dan 10 jaar woont hij in een boerderij die duurzaam kalfsvlees produceert. Hij houdt zich dagelijks bezig met het produceren van duurzaam kalfsvlees. Dit betekent: Lange dagen, hard werken en zwaar werk verrichten. Maar dat maakt voor Richard niks uit, ‘’Arbeidsvreugde is onbetaalbaar’’, zoals hij zelf zegt. Tot een tijd geleden, Richard kreeg veel last van zijn voeten en benen en kon soms helemaal niet meer lopen. Richard moest vaak gaan zitten, veel pauzes nemen en heeft veel soorten steunzolen geprobeerd. Samen met een podoloog heeft hij flink zijn best gedaan om een passende oplossing te vinden. Helaas is dit hem toen niet gelukt.

Inlegzolen werkschoenen

Werkschoenen en inlegzolen zijn niet altijd te combineren. Ook voor Richard was dit een probleem. Het vinden van passende inlegzolen die men in meerdere paren schoenen kan gebruiken is altijd even makkelijk. Vooral voor werkschoenen is het enorm belangrijk dat deze snel en makkelijk verwisselbaar zijn. Ook is het erg fijn als deze in meerdere soorten schoenen gebruikt kunnen worden. Richard gebruikt zijn inlegzolen bijvoorbeeld in zijn werkschoenen, zijn klompen maar ook in zijn laarzen.   

Dempende inlegzolen

Als u het filmpje al heeft gezien, dan heeft u al gehoord hoe Richard vertelt dat hij nu geen last meer heeft. Dit komt door de dempende inlegzolen. Zijn nieuwe zolen veren mee met iedere stap en vangen daarom keer op keer het gros van de klappen op. Het voordeel van dempende inlegzolen is dat ze hierdoor deel van de functie van het kraakbeen op zich nemen. Wanneer men ouder wordt is dit vaak versleten en iedere klap komt dan twee keer zo hard aan. Het gebruik van dempende steunzolen is daarom vooral wanneer u al wat ouder bent goed aan te raden. Vooral wanneer uw beroep of hobby bestaat uit veel lopen of wandelen.

laarzen inlegzolen

Het nadeel van inlegzolen is dat ze vaak voor één model of één maat gemaakt zijn. Een standaard schoen is daarom ideaal voor het gebruik van de normale inlegzolen die u in de winkel kan kopen. Helaas stopt dit op het moment dat u geen standaard model schoenen heeft. Als u klompen of laarzen heeft is het gebruik van inlegzolen al meteen uitdagend. Dit is een van de redenen dat inlegzolen op maat zo belangrijk zijn voor de lange termijn. Door een goede pasvorm bent u zeker dat u de zolen blijft door dragen en ook in uw andere schoenen gebruikt. Ook voor laarzen bestaan inlegzolen. Goede inlegzolen, die op maat gemaakt zijn kunt u in al uw schoenen gebruiken, zelfs in klompen.