fbpx

Wat is een doorgezakte voet?

We spreken van een doorgezakte voet of spreidvoet als de boog van de voet tijdens het lopen bijna volledig doorzakt. Hierdoor zakken ook de middenvoetsbeentjes naar beneden en spreiden de tenen zich, zodat de hele voet langer en de voorvoet breder wordt. Hierdoor gaat de voet op den duur knellen in de schoen.

Welke klachten geeft een doorgezakte voorvoet?

Een doorgezakte voet kan leiden tot een pijnlijke, brandende of tintelende voet, met name onder of op de voorvoet. Omdat de druk op de voet ongelijkmatig verdeeld is, kunnen er op de bal van de voet eelt en likdoorns ontstaan. Daarnaast kan een doorgezakte voet leiden tot secundaire klachten, zoals Hallux Valgus, Mortons Neuralgie en rug- en knieklachten door de verkeerde stand van de voeten.

Wat is de oplossing voor doorgezakte voet?

Door de op maat gemaakte verende steunzool van Fusselastic wordt de doorgezakte voet teruggebracht in de natuurlijke en juiste stand. Tevens zorgt het voetkussentje van de Fusselastic steunzool ervoor dat de bal van de voet en de tenen vrij komen te liggen en dat zo eventuele beknellingen worden opgeheven. Door de masserende werking van het voetkussentje en de verende werking van de steunzool wordt tevens de doorbloeding van de voet geactiveerd, waardoor het herstel bevorderd wordt.

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart