fbpx

Hallux-Valgus

Bij een Hallux Valgus is de grote teen scheef gegroeid in de richting van de andere tenen. Hierdoor ontstaat er een pijnlijke knobbel aan de buitenzijde van de grote teen. Deze kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder pijnlijk lopen.

Welke klachten geeft een Hallus Valgus?

Over het algemeen zorgt een Hallus Valgus voor pijn en moeite met lopen. De voeten raken ook snel vermoeid. De schoenen passen niet meer of knellen door de afwijkende stand van de grote teen. De knobbel die zich aan de zijkant van de grote teen vormt, zorgt voor pijnklachten. De huid wordt hier vaak rood en gezwollen en er ontstaat veel eelt op deze plaats. Secundaire klachten bij een Hallus Valgus zijn het naar binnen zakken van de enkel en soms artrose in de teengewrichten.

Wat is de oplossing voor een Hallus Valgus?

Draag goed passende schoenen en gebruik Fusselastic steunzolen die ervoor zorgen dat uw voet weer rechtgezet wordt. Door deze juiste voetstand zakt uw enkel dan niet meer naar binnen. Daarnaast zorgt het kussentje dat aan de voorzijde van de Fusselastic steunzool zit ervoor dat de druk op uw voeten en tenen, en dus ook de pijnlijkheid, verminderd wordt.

Benieuwd wat Fusselastic voor u kan betekenen? Plan dan een gratis voetmeting in met één van onze consulenten. 

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart