fbpx

Wat zijn hamertenen en klauwtenen?

Hamertenen en klauwtenen zijn allebei aandoeningen waarbij de tenen krom naar beneden gaan staan door een aantasting van de teengewrichten. Bij hamertenen is één teengewricht aangetast en bij klauwtenen beide teengewrichten.

Welke klachten geven hamertenen en klauwtenen?

Hamertenen en klauwtenen kunnen soms nog wel bewegen, maar door hun afwijkende stand, zeker in combinatie met (te) krappe schoenen, is er te weinig ruimte voor de tenen in de schoen. Problemen die daardoor ontstaan zijn pijnlijkheid bij het lopen en het ontstaan van drukplekken, likdoorns of wonden aan de tenen.

Wat is de oplossing voor hamertenen en klauwtenen?

In zeer ernstige gevallen is het mogelijk om geopereerd te worden aan hamertenen of klauwtenen. Het gebruik van steunzolen is echter een meer voor de hand liggende oplossing waardoor de pijnklachten verminderd worden. De steunzolen van Fusselastic zijn, in tegenstelling tot de stugge steunzolen die vaak via een podoloog of podotherapeut worden voorgeschreven, heel flexibel. Ze hebben zachte kussentjes die de natuurlijke ondersteuning van de voet nabootsen. Deze zachte kussentjes van de Fusselastic steunzolen zorgen er tevens voor dat de voorvoet en de tenen helemaal vrij komen te liggen in de schoen. Daardoor verdwijnt de pijnlijkheid aan hamertenen of klauwtenen.

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart