fbpx

Wat is hielspoor?

Hielspoor is een vervelende en pijnlijke aandoening van de voetzoolpees. Deze pees loopt onder uw voet en verbindt de voorvoet met de hiel. Door irritatie, ontsteking of verkalking van de voetzoolpees kan deze flink pijn gaan doen. Hielspoor is de meest voorkomende pijnklacht aan de hiel en komt vooral voor bij mensen boven de 40 jaar.

Welke klachten geeft hielspoor?

Hielspoor zorgt voor een scherpe pijn onder uw voet wanneer u erop staat of wanneer u loopt. In rust verdwijnt deze pijn meestal weer, maar ‘s nachts kan de pijn nazeuren. Pijnklachten zijn er vooral na rust, zoals bij het opstaan in de ochtend, na langdurig zitten of bij het begin van een training. De hiel is ook pijnlijk wanneer u erop drukt of wanneer u met blote voeten op een harde ondergrond loopt.

Wat is de oplossing voor hielspoor?

De pijn door hielspoor kan aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van steunzolen met zachte kussentjes, zoals de op maat gemaakte steunzolen van Fusselastic. Door de steunzolen van Fusselastic wordt de schok op de hiel tijdens het lopen opgevangen en de druk op het hielbeen, de achillespees en de kuitspieren verminderd. De verende werking van de steunzool zorgt er tevens voor dat de voet actief blijft, zodat de pezen en spieren soepel blijven.

Benieuwd wat Fusselastic voor u kan betekenen? Plan dan een gratis voetmeting in met één van onze consulenten. 

Ja, ik wil weer pijnvrij gaan!

Stuur mij alstublieft gratis meer informatiemateriaal toe.

Ik ben geïnteresseerd in een advies gesprek & een proefloop, neem contact met mij op.

    Cart